UPCOMING SHOWS

ABOUT

Wanneer je even niet oplet verandert je nieuwe auto in een kapotte auto. Ruben Planting (1994) gaat door middel van taal en beeld op een verhalende manier op zoek naar houvast in alles wat steeds aan het veranderen is. Zijn werk is enerzijds romantisch en poëtisch, anderzijds laat hij op een nuchtere en licht absurdistische manier zien wat er aan de hand is. Vaak fragmentarisch opgebouwd; een vogel neemt de trap, een stok van een partytent klemt een stapel wegwerpborden tegen de grond, een gesprek wordt verstoord door overvliegende vliegtuigen. Het lijken handvatten van een groter verhaal. Deze schijnbare verhalen zijn soms verzonnen, soms autobiografisch en beïnvloed door de verhalende kracht van Westerns, het verzonnen verhaal. Planting speelt een spel met feit en fictie, en probeert daarmee de regels van de werkelijkheid te overtreden.

 

BOOKS

BIJNA (2020) Boekje met een kort verhaal: De lampen van de concertzaal springen aan. Mijn ogen moeten wennen aan het felle licht. Langzaam zie ik hoe het er hier werkelijk uitziet.

Eerste oplage van 50.

Mail naar: rubenplanting@hotmail.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

gallery/bijna2
gallery/zwartewas

ALLES MOET WEG (verwacht eind 2020) Verzameling korte verhalen welke samen een groter verhaal vormen. Bijna een heel pak A4'tjes met daarop foto's van zee, bedekt de muur in de woonkamer. Alleen het stuk muur achter de bank is onbedenkt, al kun je dat niet zien omdat er een bank voor staat. Op advies van de winkel waar hij de bank kocht, moest de bank enkele centimeters van de muur af zodat de kamer ruimer zou ogen. Hij heeft dat advies een dag opgevolgd, maar toen hij na een nacht slecht slapen de woonkamer binnenkwam, schrok hij van de grootsheid en schoof de bank terug tegen de muur. Er had nog meer zee bij gekund.

PROBEREN IS GOED GENOEG ZEGGEN ZE (2018) Boek met ultra korte verhalen en zinnen geschreven tussen 2015 en 2018. Afstudeerwerk op ArtEZ Hogeschool Arnhem, Vroege Werken. Oplage: 75. UITVERKOCHT.

gallery/dscf0057